Hej alla radioamatörer

Vi har glädjen meddela att Nynäshamns Radioamatörer (NRA) nu har tagit repeatern, SK0BJ, på 145,7125 MHz i provdrift. Ännu återstår en del arbete för att färdigställa installationen men redan nu lovar de kontakter vi har haft gott vad avser kvalitet och räckvidd. Längsta QSO hittills är Uppsala och Bålsta men även andra mobila kontakter lovar gott för en bra räckviddskarta. Antennhöjden är för närvarande ca 80 m över havet.

Repeatern är för närvarande bärvågsöppnad men kommer fr.o.m 2013-08-10 att kräva subton 77 Hz för att kunna öppnas.

Rekommendera gärna radioamatörer, som ni känner,  att bli medlemmar eller stödmedlemmar i NRA. Styrelsen ser gärna att satsningen på en 2-m repeater blir en vitamininjektion för NRA och att det blir en språngbräda för ökad aktivitet inom klubben. Unga nyblivna amatörer hälsas extra välkomna för att i sinom tid kunna ta över och förvalta radioklubben.

Du, som vill stödja radioklubbens repeaterverksamhet, kan sätta in ett frivilligt belopp på Handelsbanken, clearingnr: 6196, kontonr: 84 251 905. Ange gärna din signal och ditt namn.

Nynäshamns Radioamatörer, NRA
Kontaktperson: SM0EQN@gmail.com
uppdaterad: 2013-08-06

This entry was posted in Nyheter. Bookmark the permalink.

Comments are closed.