NRA Årsmöte 2021

Nynäshamns Radioamatörers årsmöte 2021 är nu under
planering. Jag har dragit lite på det för att se om vi
skulle kunna genomföra det som tidigare. Nu tänker vi
hålla det digitalt då det ännu inte är fritt att träffas fler
än 4 personer. Tanken är att vi kommer att använda Jitsi
som också använts av SSA. Mer information kommer
snart styrelsen haft ett styrelsemöte för att bestämma
datum och färdigställa alla papper som behövs vid mötet.

Kjell B SMØFEL

Subton / CTCSS 123 Hz på Nynäshamns repeatern

Nya uppdaterade direktiv från SSA repeater koordinator från 3 Juni 2019

Förändringen från 77Hz till 123Hz har genomförs för att minska risken att starta andra repeaters på grannkanaler när användare modulerar över 3kHz på repeaterns infrekvens.
Klagomål har inkommit av andra repeater ägare på onödiga repeater uppstart/öppningar på intill liggande frekvenser, när repeatern har använts.
Om problemet är relaterat till bristfälliga MF-filter i andra repeater mottagare, är okänt när information saknas om utrustning och prestanda. Alla användare bör se över sin modulation att “NFM” används.
Generellt kan inte vanliga amatörradio utrustning användas till repeater byggen i tätorter med en tuffare radiomiljö, vilket verkar vara ett återkommande problem för flera, likaså bra duplexfilter med god trimning.
5 Juni 2019 / SKØBJ

50 Mhz antenn

Nu har APRS antennen fått en 50 Mhz antenn ovanpå.

// Ulf

Årsmöte

Hej alla

Vill påminna om årsmötet 11 Februari 15.00 med efterföljande aktivitet.

Det blir 4é årets tradition för mig och några till att efter årsmötet ges möjlighet att beskåda repeater platsen i Nynäshamn några minuter och därefter middag på China restaurangen “Litchi Garden” på Malmtorget i Nynäshamn till självkostnads pris.

Jag hoppas på ett stort deltagande i gemensam middag, tidigare rekord är 6 deltagare.

Jag har plats för två passagerare, om samåkning önskas från årsmötet.

Alla är välkomna, även utan medlemskap i sk0bj, vill du bli medlem eller sponsor för repeatern finns information på www.sk0bj.se

Besök gärna hemsidan och ge tips på material att fylla denna med till sm1nvp eller sm0fel

Ps: lite underhåll på repeater UPS och tillsyn på repeaterbåset 2017-01-20

Jouni Lundberg

Posted in Nyheter | Comments Off

Aprs i nynäshamn

Nu är aprs:en i drift på repeater qth igen. Kjelle (sm0fel) och Ulf (sm1nvp) monterade den vid lunchtid den 21/12. Så nu kör vi ett halvår och sen får vi utvärdera den
Den ska ändras lite i inställningarna men den jobbar på nu iallafall. Den har bra täckning ner till Norrköping i söderut och tar det mesta på Södertörn.

// Ulf